Dirigir l’atenció a les coses que acostumem a passar per alt, a allò que en el dia a dia ens passa desapercebut o fins hi tot ignorem que existeix.
“Observem amb especial deteniment el món que ens envolta? Qualsevol lloc pot amagar molta bellesa.”
Per aquesta edició del FineArt hem proposat als alumnes fer fotografies d’aproximació amb l’objectiu de dirigir l’atenció a les coses que acostumem a passar per alt, a allò que en el dia a dia ens passa desapercebut o fins hi tot ignorem que existeix. Els hem proposat fer fotografies que busquin mostrar detalls “ocults” que ens puguin sorprendre per la seva bellesa, originalitat o estètica.
Els hem suggerit que es posin en el rol de fotògraf/a entrenant la intenció perceptiva i activant la seva curiositat, parant-se a contemplar, de prop, i a poc a poc, detalls de la vida que ens envolten.
Posem en valor que han necessitat paciència, temps, ser curosos, concrets, específics… I que han hagut de fer ús de la creativitat pensant bé les eines i recursos que tenien a l’abast per aconseguir les fotografies.
Enguany, calia practicar el fet posar-se en situació “d’aïllar” amb la càmera els objectes i/o subjectes dels diferents escenaris on es trobaven iniciant-se així en el camp de la “fotografia d’aproximació” descobrint alguna de les tècniques com la fotomacrografía i la fotomicrografia.
Gràcies a tot l’alumnat i docents participants dels centres educatius de l’Anoia que fan possible aquesta exposició col·lectiva: junts “Fent gran el més petit”.