ROSTRES
Arxiu Foto Cataleg Nova

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia es va constituir l’any 1986, i va entrar a formar part de la Xarxa d’Arxius de la Generalitat de Catalunya. Durant trenta anys, l’Arxiu Comarcal ha estat atent als diferents fons d’imatges que, a més de ser testimonis històrics, tenen valor artístic. Més de 300.000 imatges formen part d’aquest arxiu des de finals del segle XIX fins als nostres dies.
Amb l’exposició Rostres, l’ACAN vol sortir al carrer per mostrar, d’una banda, la diversitat d’autors-fotògrafs, però també, el bagatge històric d’una manera de mirar i de treballar la fotografia com obra d’art i també com a document testimonial d’una època.
Igualada ha estat, des de principis del segle XX, una escola de grans fotògrafs i és per això que en volem donar testimoniatge. Les fotografies de Josep Castelltort, Ramon Godó, Francesc Xavier Andrés, Josep M. Lladó, Ignasi Castelltort, Josep Bisbal, Joan Domingo Bisbal, Antoni Roset, i molts altres possibiliten exposicions, recerques que ens porten a viure històries d’altres temps; i, a la vegada, permeten descobrir les tècniques fotogràfiques emprades abans de l’era digital.
Tal com diu Berenici Abbott: «La fotografia ajuda a les persones a veure-hi» i, des de l’Arxiu Comarcal, volem mostrar la mirada del fotògraf reflectida en els rostres dels fotografiats.

ARXIU COMARCAL DE L’ANOIA