FERRAN FREIXA Fotografia 1973 - 2013
Ferran Freixa Autor

El Ferran és un dels màxims exponents de la generació de fotògrafs de la dècada dels setanta. L’especialització en temes d’arquitectura va marcar el seu treball fotogràfic, gràcies a la precisió en l’enquadrament i l’equilibri de la composició.

Aquesta exposició ens permet visitar la seva extensa obra fotogràfica, des dels seus inicis com a artista fins a l’actualitat. La majoria de les imatges són tiratges fotogràfics originals d’època fets per Freixa, a partir de negatius analògics.

Les fotografies de Ferran Freixa, íntimes i poètiques, esdevenen una autèntica al·legoria del pas del temps i constitueixen un extraordinari testimoni que realça el patrimoni cultural urbà en procés de desaparició, tot denunciant la seva destrucció. Visualment i gràficament, l’estil d’aquest fotògraf és impecable i dibuixa els ambients d’una manera precisa i equilibrada, en una simfonia de llums i ombres.

Aquesta va ser la primera retrospectiva de l’artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada i fruit d’una veritable dimensió autobiogràfica.

Josep Rigol, Comissari

Ferran Freixa