TROFEU PELL
Trofeu Pell Foto Cataleg

L'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, des del 1945 organitza uns dels primers concursos nacionals de fotografia de  l’Estat espanyol. Una comissió organitzadora de l'AFI es va encarregar de dur a terme el projecte buscant el suport de l'Ajuntament i patrocinis, també donant a conèixer per totes les agrupacions de l'Estat el nou concurs.

El prestigi de l’AFI el 1945 va quedar contrastat en la capacitat de poder reunir un jurat de primeres figures fotogràfiques del moment com: José Ortiz Echagüe, Joaquin Pla Janini, Juan Teixidor Comes, Claudio Carbonell Flo i com a secretari Josep M Lladó i Bausili.

El primer premi, dotat amb 1000 pessetes i medalla d'or de l'AFI, va ser per a J. Martínez Casanovas i el segon premiat amb 800 ptes. i medalla de plata va ser ni més ni menys que per a Antonio Campanya, que l'any següent en va ser el guanyador.

El 1949 va ser internacional. A partir del 1950 va canviar el nom a Ibèric per ampliar la participació a Portugal i Andorra. Amb el patrocini de la Asociación Española para la Suela de Cuero i després del Gremi de Blanquers d'Igualada, el 1968 el concurs es va dir Ibèric Trofeu Pell, nom que s'ha mantingut fins avui i des del 2015 torna a ser internacional.
 

AFI