AAMELAT SOURIYAT
Eva Parey Foto

Jornaleres sirianes refugiades a la vall de la Bekaa.


El Líban és el país que més refugiats sirians està acollint per habitants al món, quasi 1 milió. Amb una superfície equivalent a una tercera part de Catalunya i una població de 6 milions de persones, s’estima que un de cada quatre habitants és una persona refugiada, entre sirians i palestins.

A la vall de la Bekaa hi ha al voltant d’un 40 % dels refugiats d'origen sirià establerts al Líban, uns 350.000 distribuïts en assentaments informals en petites parcel·les arrendades, que paguen amb diners o mà d’obra al Shawiz, el màxim responsable del campament. En aquest context les dones i nenes es veuen abocades a treballar al camp en condicions d'explotació i precarietat, tot i que el salari ínfim esdevé una gran aportació per a la supervivència de la família.

Aquesta exposició forma part del projecte "Aamelat Souriyat", realitzat en col·laboració amb l'ONGD Alkaria i que ha rebut el suport de la beca DevReporter 2019 mitjançant el projecte europeu Frame, Voice, Report!, amb el finançament de la Unió Europea, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament.

Eva Parey
Eva Parey
www.evaparey.com/