La Teneria, nou espai per a FineArt Igualada

FineArt Igualada instalarà una exposició per primera vegada a l'edifici històric de la Teneria, després d'haver estat rehabilitat.

Tanaria Igualada Fineart

Des dels inicis del festival, hem distribuït les diverses exposicions en espais emblemàtics i efímers de la ciutat. Efímers perquè són espais que durant la resta de l'any no estàn destinats a fer d'espais expositius, i emblemàtics per la història i la importància que tenen respecte a Igualada. Per això, no podia faltar entre els nostres espais d'enguany, ara que està rehabilitat, la Teneria, seu durant molts anys de la vida universitària de la ciutat. 

 

I, per què és La Teneria un edifici emblemàtic?

L'ajuntament d'Igualada, a l'any 1949, va cedir un solar, on fins el segle XIX hi havia hagut l'hospital del municipi, per construir l'Escola Superior Industrial d'Adoberia. Després de 5 anys d'obres, les classes van començar l'any 1956. La Teneria oferia estudis universitaris vinculats a una activitat industrial molt arrelada a Igualada, l'elaboració de pell de qualitat.  

Fins l'any 2014, quan es va traslladar el campus, aquest edifici va albergar els diferents estudis universitaris relacionats amb els curtits. En l'actualitat, l'esifici tornarà a donar vida als estudiants i, com a novetat, ara també a l'Arxiu Comarcal de l'Anoia.